OPEN 24 / 7 / 365

Coffee Diestra Rough

Kód: KD100300
Akce Novinka
200 Kč –11 %
logo 2
200 Kč –11 % 179 Kč
Skladem

Výběrová čerstvá pražená káva, vyvážená směs 100% arabiky, jejímž základem je káva z oblasti: Střední Amerika, Mexico

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vynikající, vybraná čerstvě pražená káva, směs 100% arabiky, jejímž základem je káva s výraznou chutí a vysokým aroma typickým pro kávová zrna pěstovaná na vysoko položených plantážích v Mexiku, ve střední Americe.

Doporučená příprava kávy: káva se připravuje různými způsoby, vlastně je to na každém, jak mu vyhovuje. Kromě klasické přípravy "presso", kdy se protlačí jemně namletou kávou přes sítko horká voda lze například připravit kávu jako Tureckou kávu. Buď tzv. Czech Turek - 1 šálek, 1-2 lžičky mleté kávy (cca 7g) ,vroucí voda, nebo jako kávu na turecký způsob - do džezvy dáte 2 lžičky kávy do vlažné vody, přidáte 1 lžičku cukru a necháte 2-3 zpěnit. Existuje i celá řada dalších způsobů a přístrojů, jak kávu připravovat - French Press, filtrování, překapávání, parní lázeň apod.

Kávu uchovávejte na suchém, tmavém místě se stálou teplotou, uzavřenou v obalu s minimálním přístupem vzduchu. Káva umístěná v lednici je spíše pověra :-) vyjma případu, že ji rozemelete na velmi jemno, nasypete na talířek a takto umístíte v lednici. Káva jednak příjemně lednici provoní a hlavně působí dlouhodobě jako absorbant pachů.

Káva obsahuje mimo jiné alkaloid kofein který povzbuzuje srdeční činnost a zvyšuje krevní tlak.

Brazílie rozhodně na špičce žebříčku zemí světového trhu, která produkuje v největší míře druhy kávy, jejich chuť je jemná a měkká. Více něž 3/4 produkce kávy pochází od drobných farmářů, které obhospodařují společně s velkopěstiteli miliony kávovníků. 

Nejznámějším druhem kávovníku je rostlina nazvaná Coffea Arabica, jejíž plody jsou charakteristické jemností a rozmanitostí chutí. Kávovníků je velké množství druhů, někdy se uvádí dokonce několik stovek. Kávovník je různě vzrostlá ( 2-15m) stále zelená dřevina - keř. Jeho vzrůst závisí na přírodních podmínkách a konkrétním druhu keře. Jedním z hlavních činností farmářů starajících se o kávovníky, je jejich zastřihávání na výšku obvykle do 3 metrů. Jednoduše proto, aby byla sklizeň reálná a co možná nejefektivnější. Z 10 metrového keře se totiž kávová třešeň sklízí již poměrně komplikovaně :-)

Vysazením keře začíná období pěti let, kdy kávovník poskytuje první plody. Někdy je farmáři označují jako "coffee nuevo" a prodávají je zvlášť od ostatních a někteří zákazníci je speciálně vyhledávají. Spíše jde ale o módní záležitost, něco jako vína otevíraná na svatého Martina. Zralé plody jsou červené, podobné našim třešním ( a také se jim tak říká). Plody se sbírají zpravidla ručně, sbíráním do košů. Běžnou praxí je také způsob, kdy se pod strom rozloží plachty a zralé plody se setřesou a následně sesypávají do připravených žoků.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva DIESTRA - nebezpečně dobrá káva!
Hmotnost: 0.25 kg